Hopp til innhold
Norsk kulturfond

Musikkutvalget for komposisjon, produksjon og andre musikktiltak

Utvalget behandler søknader til komposisjon og produksjon, andre musikktiltak - prosjektstøtte og driftsstøttesøknader fra institusjoner/organisasjoner på musikkområdet. Utvalget behandler også områdeplan, spørsmål av prinsipiell og kulturpolitisk karakter.

Publisert 27.10.2012
Sist endret 03.05.2021

Musikkutvalget for komposisjon, produksjon og andre musikktiltak vurderer gjennomgående ulike typer musikalsk produksjon og formidling, samt prosjekter som dokumenterer og bevarer kulturarv på musikkområdet. Medlemmene bør ha musikkfaglig kompetanse som dekker hele musikkfeltet og bransjen i de ulike sjangrene. De må også ha evne til å vurdere kunstnerisk kvalitet på musikkproduksjon og verdien av tilgjengeliggjøring, dokumentasjon og faglitteratur: verk, musikkproduksjoner, formidlingsprosjekter. Derfor består utvalget består av fagpersoner med profesjonell erfaring fra skapende og utøvende musikkproduksjon (utøvere og komponister) musikkfeltet og -bransjen.

Leder

Tanja Orning (f. 1967) bosted Oslo. Er en profilert samtidscellist, komponist og musikkviter utdannet ved Norges Musikkhøgskole, i London og ved Indiana University. Doktorgrad i oppføringspraksis fra Musikkhøgskolen 2014. Alternerende solocellist i Stavanger Symfoniorkester fra 1994 til 2000. Har realisert prosjekter som utøver og komponist, alene (Cellotronics) og i ensembler som asamisimasa (Spellemann 2012 og 2015), Kyberia duo, Ametri strykekvartett, Oslo Sinfonietta, Christian Wallumrød Ensemble, Boa trio, Dr. Ox duo, Wunderkammer og performancegruppen Mobile Homes. Har bestilt og urframført over 150 verk av komponister i Norge og utlandet. Hun er Postdoc. på Musikkhøgskolen der hun også underviser, i tillegg til å være en aktiv utøver.

Medlemmer

Nasra Ali Omar (f. 1979) bosted Tromsø (Troms og Finnmark). Født i Somalia, oppvokst i Harstad. Utdannet musikkpedagog fra Musikkonservatoriet i Tromsø og Århus. Perkusjonist. Jobber sjangeroverskridende som musiker og har samarbeidet og turnert med bl.a. Tromsø kunstforsyning, Ost & Kjex, UGRESS, Kolar Goi, Bel Canto og eget elektronikaprosjekt Prosonic Session. Rådgiver for kultur i Tromsø kommune. Har også vært produsent ved Tromsø Internasjonale Film Festival, Festspillene i Nord-Norge og i TrAP. Hun satt også i utvalget for musikk i forrige periode. 

Matias Tellez (f. 1989) bosted Bergen (Vestland). Musiker, komponist, tekstforfatter, produsent og mikser. Har jobbet profesjonelt som musiker og låtskriver siden han vant NRK's "Årets Urørt" i 2008. En serie radiokanallistinger (bl.a. Norge og Japan), omfattende konsertvirksomhet på nasjonale og internasjonale turneer. Tellez komponerer, produserer og mikser all musikken i hovedprosjekt Young Dreams. I tillegg til egen musikk produserer og mikser han for flere artister, som Sondre Lerche, Razika, Real Ones og Chain Wallet. Han er blitt nominert til flere spellemannspriser, og vunnet én, for Between Places, i tillegg til andre priser og stipend. Startet plateselskapet Blanca Records i 2017.

Jon Balke (f. 1955) bosted Oppland (Innlandet). Musiker, komponist og arrangør. En av Norges viktigste og mest særpregete jazzpianister og komponister, med ledelse av og medvirkning i en lang rekke konstellasjoner, tidlig bl.a. Unis med Erik Balke og Radka Toneff, Arild Andersens kvartett, og Masqualero. Ellers egne band- og orkesterprosjekter med egen komponert musikk, som Oslo 13, Eolén, Jøkleba, Magnetic North Orchestra, Siwan, Point 4 og Batagraf. I tillegg til verk for sine egne prosjekter, et stort antall verk for danse- og teaterproduksjoner, symfoniorkestre, vokalensembler, og jazzorkestre. Har medvirket i prosjektene til en lang rekke utenlandske jazzmusikere og vokalister. Utgitt et stort antall innspillinger, de fleste på selskapet ECM.

Tuva Syvertsen (f.1983) bosatt i Oslo. Vokalist, hardingfeleutøver og låtskriver. Hun har utøvende hardingfeleutdanning fra Ole Bull Akademiet (Spelemannskulen) og er frontfigur i folkemusikkbandet Valkyrien Allstars, som har en særegen tilnærming til og utprøving av tradisjonsmusikken. Hun deltar jevnlig i andres prosjekter, og beveger seg innenfor mange sjangeruttrykk, blant annet har hun medvirket i prosjekter med Susanna Wallumrød, Bigbang, Ruth Wilhelmine Meier, Kringkastingsorkesteret og DumDum Boys. I den senere tid har hun også fordypet seg i rap, og dannet hiphop-duoen Ei saa peittää sammen med Nils m/skills. Hun ble allment kjent gjennom TVprogrammer som «Det store korslaget» på TV2 og «Stjernekamp» på NRK1 i 2012, og nå for tiden er hun å se i TV2s «Hver gang vi møtes». Hun kuraterer også en egen klubbkonsertserie på Riksscenen og har vært med i konsertforeningen Havresekken i Oslo.

Erik Schwensen Dæhlin (født 1976) bosatt i Oslo. Komponist, slagverker og scenekunstner. Utdanning fra Musikkonservatoriet i Tromsø (slagverk), Statens kunstakademi i Oslo og Norges musikkhøgskole (komposisjon). Studert med Olav Anton Thommessen, Asbjørn Schaathun og Henrik Hellstenius. Han har vært virksom som komponist siden 1997. Som slagverker har Dæhlin medvirket i konstellasjoner innen både det rytmiske og klassiske musikkfeltet, blant annet i ensemblene NING og Puls, samt i performanceprosjektet SPLOING. Som komponist har Dæhlin vært spesielt opptatt av instrumentalmusikk og musikkteater, der det utøvende utspilles i og forbi det musikalske materialet i hybride kunstverk der både komposisjon og regi blir intergrert. Hans musikk er framført ved ISCMs World Music Days i Hong Kong, Nordic Music Days og flere europeiske scener.